Menu

Betalingen

In Nederland zijn de tarieven voor tandheelkundige behandelingen vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn voor iedereen gelijk. Ook bij Mondzorgkliniek Molenlanden werken de tandartsen volgens de vastgestelde prijzen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat we werken volgens eerlijke tarieven.

Nieuwe aanmelding

Voorafgaand aan de eerste afspraak ontvangt u een vragenlijst. Om een goed beeld te krijgen van uw algemene gezondheid en de staat van uw gebit vragen we u om deze vragenlijst alvast in te vullen. Tijdens de afspraak bespreken we de vragenlijst met u.

Uw factuur

De basistarieven voor standaard tandartsbehandelingen staan vast en kunt u hier vinden. Alle verrichtingen die tijdens uw behandeling hebben plaatsgevonden, staan op uw factuur. Elke verrichting staat omschreven met codes die landelijk zijn vastgesteld door de overheid. Uw factuur is daardoor te controleren en te begrijpen.

Betalen

Na behandeling in de praktijk wordt u gevraagd af te rekenen bij de balie. U mag pinnen. De nota krijgt u mee. Wij sturen u desgewenst en digitale versie, die u kunt opsturen naar uw verzekering als u bent bijverzekerd voor tandheelkunde. Als u niet direct wil/kan afrekenen sturen wij de declaratie naar de factoring ‘Infomedics’. Infomedics stuurt u rekeningen namens uw zorgaanbieder. Uw zorgaanbieder heeft daardoor een stuk minder administratie. En dus meer tijd voor het verlenen van goede zorg! Ook voor u is het handig, want in veel gevallen checken wij eerst bij uw zorgverzekeraar of (een deel van) uw behandeling vergoed wordt. Het bedrag dat overblijft, betaalt u aan Infomedics. Als het nodig is, kunt u uitstel van betaling aanvragen of een betalingsrekening treffen.

Vergoeding door de zorgverzekering

Voor kinderen tot achttien jaar worden de kosten van de tandarts volledig vergoed door de basiszorgverzekering, met uitzondering van de kosten voor kronen, bruggen, beugels en implantaten. Ook als uzelf niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde, krijgt u het bedrag vergoed.

Voor volwassenen geldt dat niet alle behandelingen in onze praktijk onder de basisverzekering vallen. Voor een groot deel van de behandelingen geldt dat u een aanvullende (tandarts)verzekering nodig heeft. De meeste zorgverzekeraars bieden pakketten aan waarbij de vergoedingen verschillen. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar uw polis en voor welke behandelingen u bent verzekerd.

Techniek- en materiaalkosten

Techniek- en materiaalkosten zijn kosten die worden gemaakt voor bijvoorbeeld protheses, bruggen en kronen. Deze kosten verschillen per patiënt en werkstuk.

Betaalprocedure

Behandelingen worden in principe meteen afgerekend bij de balie. U kunt met pin betalen. Er is ook een mogelijkheid om middels een factuur te betalen. Deze factuur krijgt u van Infomedics. U dient deze factuur binnen 4 weken te voldoen. Mocht u de factuur na 4 weken niet hebben betaald dan volgt een herinnering en neemt Infomedics contact met u op om een betaalafspraak te maken. Mocht de betaling alsnog uitblijven dan wordt de factuur overhandigd aan een incassobureau.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de tarieven van onze behandelingen of wilt u een betaalafspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0184 642 045 of stuur een e-mail naar info@mzkmolenlanden.nl.