Menu

Gebitsverzorging Hart voor uw gebit!

Mondzorgkliniek Molenlanden is een praktijk voor algemene tandheelkunde. Daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in de vakgebieden endodontie (wortelkanaal behandelingen), implantologie (implantaten), prothetiek (tandprotheses) en esthetische tandheelkunde (het uiterlijk verfraaien van het gebit).

Behandelplan

Communicatie met de patiënt staat voorop als het gaat om de juiste tandheelkundige zorg. De patiënt met zijn/haar wens en de tandarts met accurate en professionele kennis komen daarmee tot het gewenste zorgdoel.

Een zorgplan is een plan op maat om het zorgdoel op de lange termijn te verwezenlijken. Een gepersonaliseerd zorgdoel is gebaseerd op patiënt-specifieke wensen, vragen en behandelnoodzaak. In uw zorgplan vertalen we prognose en doelstellingen voor de lange termijn naar een concreet plan van aanpak: een persoonlijk behandelplan waarmee u vooruit kunt.

Wij maken interdisciplinaire behandelplannen. Dentitie van de patiënt wordt gezien als een onderdeel van het gehele kauwstelsel. We houden hierbij rekening met 4 belangrijke aspecten van tandheelkunde: parodontaal, gezondheid, biomechanica, functionaliteit en esthetiek. Kort gezegd kijken we met name naar:

  • Staat van bescherming van uw gebit
  • Conditie van uw tanden, zoals gaatjes en slijtage
  • Conditie van uw tandvlees, zoals ontsteking
  • Aanwezigheid van ontstekingen in het kaakbot
  • Functie van uw gebit, zoals krachtverdeling en esthetiek

Door eerst de oorzaak van het probleem aan te pakken kunnen wij stabiele en duurzame tandheelkundige zorg leveren op de lange termijn. Er is geen sprake meer van tandheelkunde op basis van klachten, maar op basis van een plan!

20200917_115927
Informatie

Informatie over behandelingen kunt u nalezen door op de icoontjes hieronder te klikken en op www.allesoverhetgebit.nl. Voor het inzien van digitale folders van het Ivoren Kruis klikt u hier. U kunt deze gratis downloaden.

20200917_115842

Behandelplan

Kleine ingrepen bespreken we direct met u. De behandeling volgt op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling.

Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u vooraf over de kosten. Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Wij doen dit in elk geval altijd voor behandelingen vanaf 250 euro.