Menu

Second opinion Hart voor uw gebit!

Wilt u de mening van onze tandarts weten over een behandelplan van uw eigen tandarts? Vraag dan nu een second opinion bij ons aan. U bent vrij om gebruik te maken van een second opinion. U heeft hier altijd recht op.

Een second opinion is een tweede mening van een onafhankelijke tandarts over een gebitssituatie of een behandelplan waarover een eerste mening (van je eigen tandarts) al bekend is. Het gaat hierbij niet om een tweede mening over een reeds uitgevoerde behandeling.

Bij Mondzorgkliniek Molenlanden kunt u zonder verwijzing een second opinion aanvragen. Uw eigen tandarts hoeft ook niet te weten dat u een second opinion heeft verzocht.

Tijdens een second opinion onderzoekt onze tandarts uw klachten en beoordeelt het voorgestelde behandelplan. Het doel van een second opinion is om u beter in staat te stellen uw eigen besluit te vormen over uw gebit en het behandelplan. U wordt uitgebreid geïnformeerd en geadviseerd over uw gebitssituatie, het voorgestelde behandelplan en eventuele andere behandelmogelijkheden. Met deze informatie bent u in staat een goed geïnformeerde beslissing te nemen.

Wat heeft u nodig voor een second opinion?

Neem bij een second opinion bij voorkeur het op schrift gestelde behandelplan en andere gegevens (zoals röntgenfoto’s) van uw tandarts mee. Die worden tijdens uw afspraak opnieuw beoordeeld. Indien u deze informatie niet mee kunt nemen kunt u ook langskomen zonder deze informatie.