Menu

Preventieve mondzorg

2. MZKM_icon_preventief
Preventie

De preventieassistent is opgeleid om een aantal eenvoudige mondhygiënebehandelingen in de tandartspraktijk uit te voeren. U kunt hierbij denken aan het verwijderen van tandsteen, polijsten, het uitvoeren van een plaquetest, het geven van poetsinstructies en aanwijzingen om tussen de tanden en kiezen effectief schoon te maken zoals tandenstokers en/of ragers.

Als de tandarts u heeft doorverwezen naar de preventieassistent is er vaak iets aan de hand met uw tandvlees. U kunt last hebben van ontstoken, bloedend of gevoelig tandvlees, aanslag, tandsteen en/of tandplaque. Bij elk bezoek wordt gekeken of er een verbetering of verslechtering optreedt.

Mondhygiënist

Een mondhygiënist is specialist in het bestrijden en voorkomen van gebitsproblemen. We adviseren u om tandvlees, tanden en kiezen twee keer per jaar grondig te laten reinigen. Zo behoudt u een sterk gebit en gezond tandvlees.

In eerste instantie is een behandeling bij de mondhygiënist gericht op preventie. Daarnaast voert de mondhygiënist taken uit die gericht zijn op het genezen van uw problemen. Wat deze taken precies zijn, hangt af van uw gebit. Op basis van onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Hoewel de tandarts u vaak doorverwijst naar de mondhygiënist, kunt u ook zelf de mondhygiënist bezoeken. U heeft geen doorverwijzing nodig. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op of meld u aan als nieuwe patiënt.

Vergoeding en kosten mondhygiënist

Net als alle andere tandheelkundige zorgaanbieders hanteren we de prijslijst die is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Een deel van de behandelingen die we uitvoeren, valt onder de basisverzekering. Bij kinderen tot achttien jaar worden tandartskosten volledig vergoed, op kronen, bruggen, beugels en implantaten na. Neem voor vragen over uw rekening of onze tarieven gerust contact met ons op.